Costurile post-achiziție ale apartamentelor noi – de ce trebuie să ținem cont

Achiziția unei locuințe este, pentru cei mai mulți dintre noi, cea mai importantă investiție pe care o vom face de-a lungul întregii vieți. Ca orice bun de folosință îndelungată, un imobil implică două categorii majore de costuri: costurile inițiale, de achiziție, dar și o serie de cheltuieli pe termen lung, de întreținere și exploatare.

Pentru majoritatea românilor – o pondere de 75% dintre potențialii cumpărători, potrivit unui studiu derulat de Imobiliare.ro – prețul rămâne principalul criteriu de achiziție a unei case.

La momentul încheierii unei tranzacții, puțini se gândesc însă la costurile ulterioare, asociate cu deținerea unei locuințe. Unul dintre cele mai frecvente și îndelungate de altfel, este costul cu întreținerea, mai exact cel cu energia termică. Așadar, în alegerea viitorului cămin este recomandat să ne orientăm, pe cât posibil, spre imobile cu un grad ridicat de eficiență energetică.

Complexul Adora Forest dispune de finisaje de cea mai bună calitate și materiale premium, atent selecţionate ce asigură o termoizolație solidă. Pereții exteriori și terasa sunt termoizolate cu polistiren expandat, ceea ce asigură o izolație optimă a clădirii, diminuând astfel foarte mult costurile de întreținere.

Totodată, toate apartamentele din Adora Forest dispun de centrale proprii de cea mai nouă generație, ce permit o încălzire și ventilație uniformă a încăperilor, cu un consum minim de gaze și energie, ceea ce înseamnă costuri diminuate la factura de întreţinere.

De asemenea, pentru cei care îşi achiziţionează apartamentul printr-un sistem de creditare, la costurile post-achiziţie se adaugă, pe lângă cheltuielile cu întreţinerea şi utilităţile, şi rata lunară a creditului. În Adora Forest îţi oferim modalităţi de finanţare flexibile, de la credit ipotecar standard până la programul Prima Casă, cu rate avantajoase.

Pentru a te convinge că la apartamentele din Adora Forest, avem costuri post-achiziţie foarte mici, contactează-ne şi programează o vizionare!